Val

Framtid Luleå

Länk till vårt lokala valprogram Framtid Luleå.

”Det går bra för Luleå. 2017 växte Luleå kommuns befolkning med fler än någonsin under ett år, en utveckling som sprider optimism och framtidstro. Det byggs så det knakar, företagen går bra, expanderar och anställer folk. Alla ska ges förutsättningar för ett gott liv. Luleå ska vara en öppen och inkluderande kommun. Många vill bo i Luleå, ett växande hem för alla.” Så inleds vårt valprogram ”Framtid Luleå” . Ladda ner valprogrammet HÄR.

Välj ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige!

Jag vet vad trygghet kan innebära för en människa. Från min uppväxt som fosterbarn, från de arbetslösa jag mötte i min tid inom industrin, från alla de äldre jag möter idag som statsminister, så vet jag detta: tryggheten behöver alltid finnas där för att vi ska kunna känna oss lyckliga och fria.

Nu finns en stor styrka i svensk ekonomi. Sedan 2014 går 300 000 fler till jobbet. Ungdomsarbetslösheten är den lägsta på 16 år. Vi har lagt om ohållbar migrationspolitik och gjort så att andelen som försörjs av stöd från samhället idag är den lägsta sedan 1981.

Den styrkan vill vi använda till att genomföra det största trygghetsprogrammet i modern tid. Vårt mål är ett starkt samhälle. Som har kraft att anställa fler i skolan och sjukvården, och se till att ålderdom inte betyder fattigdom. Som kraft att föra en kompromisslös kamp mot kriminaliteten. Som ser till att alla som kan jobba också jobbar. Som finns där för dig när du behöver stöd men som också ställer krav. Som har kraft att ta itu med segregationen i grunden, så att vårt Sverige håller ihop.

Men valet är ditt. Det finns de som istället vill se mer marknadslösningar i skolan och sjukvården. Som vill använda pengarna till att återigen göra stora skattesänkningar för de som redan har mest, och att vanligt folk ska betala priset genom svagare välfärd.

Så min uppmaning är enkel: Var med och skapa ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige. Välj Socialdemokraterna den 9 september!

Stefan Löfven