Carina Sammeli avsäger sig att kandidera

Carina Sammeli avsäger sig att kandidera

Carina Sammeli, Barn- och utbildningsnämndens ordförande i Luleå tackar nej till att kandidera till kommunfullmäktige samt bli omvald till ordförande för Barn-och utbildningsnämnden. Så här skriver Carina:

November 2000. Jag var 22 år och gick upp till min nya arbetsplats på SSU förbundet, på Södermalm. Det var spännande och hedrande att få jobba med politik och SSU på heltid, det kändes som en dröm. Sen dess har åren gått med olika jobb och uppdrag inom Socialdemokratin. Partidistrikt, regeringskansliet och nu senast som förtroendevald i Luleå kommun. Det har varit fantastiskt, tufft, roligt, lärorikt, utmanande, frustrerande. Det har lärt mig allt jag kan, och format mig till den människa jag är idag. Jag är oerhört glad för att jag fått vara en del av partiet och fått representera det i så många sammanhang. Jag har fått 1000 vänner, och till och med en make på vägen.

Men efter 18 år, hela mitt vuxna liv, är det dax för nästa steg i livet. Och eftersom valberedningen nu ska ta fram listan till höstens val, så vill jag berätta att jag inte kandiderar, varken i kommunfullmäktige eller som ordförande i Barn och Utbildningsnämnden i Luleå. Det är helt enkelt dax att se vad livet kan erbjuda mig utanför partipolitik och socialdemokratin. Jag ser fram emot att få prova något annat i livet och utveckla andra sidor av mig själv än de som krävs inom politiken. Vad detta andra är, det vet jag inte idag.

Jag älskar mitt nuvarande uppdrag. Vi har ett underbart socialdemokratiskt lag i kommunpolitiken i Luleå, fina vänner och kollegor som lyft mig på så många sätt. Att få leda utvecklingen inom skolpolitiken i en av Sveriges större kommuner, som har en högkvalitativ skola och spännande utvecklingsarbeten är så roligt- Jag tycker själv dessutom att jag är ganska duktig på det jag gör. Jag kommer så klart fullfölja mitt uppdrag hela 2018, som tidigare beslutat. Detta handlar inte om nuet, utan om framtiden, men det är nu jag behöver berätta det. Och jag lämnar inte partiet förstås. Ni kommer se mig på partimöten, på 1.a maj, i valrörelsen! Vi har ett val att vinna, och jag kommer så klart bidra till den så mycket jag kan!